Waaraan herkent u een vakbekwame ProVoet pedicure?

 

Natuurlijk is het voor ons vanzelfsprekend dat wij volgens de richtlijnen werken.
Dit betekent o.a. dat de gebruikte materialen na de behandeling gedesinfecteerd worden en wij hygiënisch werken.

ProVoet is de Nederlandse branchevereniging voor pedicures. Alle leden van ProVoet worden verplicht om een door de branche erkend vakdiploma te halen. Hierdoor weet u zeker dat uw voeten door een vakkundige voetverzorger behandeld worden!

Wij voeren zoals de meeste gediplomeerde leden het logo van ProVoet op onze gevelbord, afsprakenkaartjes en op onze website.

 

 

Waarom naar de pedicure?

Uw voeten verdienen uw aandacht! Realiseert u zich eens hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen… Vreemd genoeg blijkt slechts een kwart van alle Nederlanders geregeld hun voeten te laten verzorgen, terwijl we dit deel van ons lichaam enorm zwaar belasten!
U hoeft niet rond te blijven lopen met pijnlijke voeten, veel problemen kunnen eenvoudig voorkomen of verholpen worden door een bezoekje aan een vakbekwame pedicure. De pedicure geeft uw voeten de behandeling die ze nodig hebben. Iedereen is gebaat bij een goede voetverzorging, of u nu veel zit, staat of loopt. Denk aan uw gezondheid en vergeet uw voeten niet!

 

Hieronder vindt u nog enkele tips voor de verzorging van uw voeten:

 

Persoonlijke verzorging.
Maak van voetverzorging een vast onderdeel van uw dagelijkse persoonlijke verzorging. Kom regelmatig, dat wil zeggen ongeveer elke 6 weken, naar de praktijk om uw voeten te laten verzorgen. Goede voetverzorgingsproducten zijn bij ons in de praktijk verkrijgbaar. Gebruik bijvoorbeeld preventief een voetspray om schimmel te voorkomen en smeer uw voeten dagelijks in met crème om kloven te voorkomen. Zo blijft u problemen voor.

 

Uw voeten wassen
Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Maar blijf niet te lang in het water met uw voeten, want – hoe vreemd dat ook mag klinken – een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd zeer goed af met een schone handdoek, vooral tussen de tenen. Trek daarna niet meteen uw sokken aan, maar geef uw voeten de kans om te drogen.

 

Vochtregulerende crème
Uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crème. Breng de crème aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen. Bij ieder seizoen hoort een voetencrème, maar ook bij ieder huidtype hoort een voetencrème. Vraag dus aan uw pedicure welke crème bij u past.
Voorkom ingegroeide teennagels
Een ingroeiende teennagel is een pijnlijke aandoening die zo snel mogelijk moet worden verholpen. De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn:
– Druk door slecht passende schoenen.
– Het verkeerd (te kort) knippen van nagels.
– Een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie.

 

Laat kloven behandelen
Kloven zijn plekken waar de huid gespleten is doordat deze minder elastisch is geworden. De kloven komen meestal in de eeltranden aan de hiel voor, juist als de huid extra droog is. Deze kloven worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine slippers of sandalen. U kunt zelf veel doen om kloven te voorkomen:
– 1 x per week vijlen op een droge huid; in 1 richting!
– Iedere avond uw voeten insmeren met crème.
Overigens: als er echt een kloof dreigt laat u dan direct behandelen! Dit voorkomt veel pijn.

 

Schoenen kopen
Goede en goed passende schoenen zijn een weldaad voor uw voeten. Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten namelijk een beetje opzwellen. Op die manier voorkomt u onnodig knellende schoenen en… voetproblemen! Ga eens naar een schoenspeciaalzaak en laat u adviseren over uw maat en de pasvorm die uw voeten nodig hebben.

Let bij uw aanschaf ook op de breedte van de schoen. Een maatje groter nemen als de schoen te smal is, is geen oplossing!

Een goede schoen geeft uw voeten steun, geeft uw tenen de ruimte en staat de voet toe op een natuurlijke manier te bewegen. Schoenen zijn bij voorkeur van leer of stretchleer en sluiten met veters of klittenband. Zo is de schoen goed passend op de wreef te maken. Als u steunzolen draagt moet de binnenzool uit de schoen te halen zijn, zodat uw eigen zool erin kan. Uw steunzool op de bestaande zool in de schoen leggen, zou ervoor zorgen dat uw hiel te hoog in de schoen komt te liggen, waardoor de schoen niet goed past en de steunzool zijn functie verliest.
Er zijn veel merken die mooie, moderne en leuke schoenen maken, waar zo nodig steunzolen in gelegd kunnen worden. Kijk eens rond op internet of in verschillende winkels, vergelijk en investeer in goede schoenen. U loopt zoveel lekkerder!

 

Verhelp eeltranden aan de hiel
Wanneer u eeltranden aan de hiel hebt komt dit meestal doordat u op te kleine schoenen met een ‘open hiel’ loopt. Hierdoor hangt de huid min of meer over de rand van de achterzijde van de schoen. Een echt zomerverschijnsel. De aanwas van eelt geeft vaak een brokkelige rand. Soms lijkt het een dikke eeltrand, maar bij behandeling blijkt het slechts een dunne eeltlaag te zijn. Voorkom de eeltrand door het dragen van goede schoenen!

 

Schimmelinfectie aan de voethuid of nagels
Heeft u last van schimmelinfectie aan de voethuid of nagels? Gebruik dan een aparte schone handdoek voor het afdrogen van uw voeten. Gebruik deze handdoek eenmalig en was hem op minimaal 60°.

 

Nagelverzorging, voorkom problemen bij het nagels knippen

Het goed knippen van uw teennagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Gebruik bij voorkeur een goede nagelknipper of nageltang. Zorg dat u uw nagels recht afknipt en vooral ook niet te kort of, als u knippen lastig vindt, korter vijlt. De hoeken van de nagels dienen te blijven zitten maar kunnen wel wat worden afgerond met de nagelvijl. Dit voorkomt ingroeien van de nagels. Dit pijnlijke probleem voorkomt u ook door niet aan de nagels te pulken waardoor de hoeken eraf scheuren.

 

Loop met uw blote voeten door het zand!

In de zomervakantie is het heerlijk om met uw blote voeten door het zand te lopen. U verwijdert zo de dode huidcellen van uw huid en uw voeten krijgen ook nog eens een gratis massage!
Let wel op dat het zand niet te heet is geworden van de zon om met uw blote voeten op te lopen!